Mijn naam is Liane Horsting,

ik ben moeder van 3 kinderen en ben 10 jaar geleden mij gaan verdiepen in hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. Mijn interesse is destijds ontstaan door m’n eigen kinderen. Het volgen van de opleiding tot zelfstandig hoogbegaafdenbegeleider bij Novilo was de start om mijn ervaringen en kennis concreet om te zetten in een eigen bedrijf.

Bij de reguliere en groepsbegeleidingen zullen de 7 meest voorkomende uitdagingen (Tijl Koenderink) in opvoeding en onderwijs als een rode draad door de begeleidingen lopen. Mijn eigen jeugd op het Drentse platteland en mijn kennis van toen, samen met de opgedane levenservaring en kennis van nu smolten als vanzelf samen in de intensieve begeleiding. Bij alle begeleidingen wil ik vooral het belang van het onderkennen van de mooie en unieke kanten van jezelf meegeven. Je mag trots zijn op jezelf, dat je toevallig afwijkt van het gemiddelde is niet altijd gemakkelijk maar heeft ook een hele mooie kant. Ik probeer levenswijsheid en kracht mee te geven om jezelf nooit uit het oog te verliezen en ook te kiezen om in je eigen tempo het leven aan te gaan. Voor de een kan het niet snel genoeg gaan, de ander heeft behoefte en baat bij duidelijke rustmomenten.

De naam BuitenGewoon Talent is ontstaan omdat (om het eerst maar gewoonweg te benoemen) je een buitengewoon talent hebt. Een talent dat niet als vanzelf tot bloei komt, daar moet je hard voor werken evenals iedereen met een bepaald talent. Denk aan bekende sporters of kunstenaars, die hadden echt niets bereikt zonder veel te oefenen. Het BuitenGewoon verwijst ook naar het gebruiken van de natuur en naar het jezelf terugvinden als alle door de maatschappij opgelegde lagen er even vanaf gepeld worden. Persoonlijk vind ik levenservaring net zo belangrijk als gevolgde opleidingen. Methodes kunnen een geweldig hulpmiddel vormen, maar ik vind dat je niet te allen tijden blind moet staren op methodes of theorieën. Ik heb veel geleerd, en zal ook altijd blijven bijscholen, want kennis is een groot goed en een onuitputbare bron. Maar ik waak ervoor dat ik elk kind op zijn eigen unieke manier bekijk en benader.

Gevolgde opleidingen:

• Novilo – Post-HBO opleiding zelfstandig hoogbegaafdenbegeleider
• Ik leer leren – Tea Adema
• Kernvisiemethode – een methode om beelddenkers te begeleiden
• Coyote mentoring – natuurverbindend mentoren, basisweekend en vervolgweekend

Tevens volg ik op dit moment:

Novilo- Gevorderden opleiding zelfstandig hoogbegaafdenbegeleider
• Depressiecoaching – begeleiding bij depressies
• MBCT – mindfulness based cognitieve therapie

En er zullen nog vele volgen.

Bij het opzetten van BuitenGewoon Talent ben ik fantastisch geholpen door de Bart de Graaff Foundation, waarvoor mijn eeuwige dank!